Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di fave fresche, sgranate
- 1 scalogno, a metà
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 20 g di aceto balsamico
- 5 g di senape
- 40 g di semi misti
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1098 kJ / 262 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 573.4 mg
Alternatywne przepisy
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 Std.
Stufato di lenticchie
1 Std.
Zuppa di bietole
35 Min
Zuppa di patate novelle, carciofi e scarola
50 Min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Frittelle di cavolo nero
30 Min
Frittata di albumi con zucchine
30 Min
Pesce al sale con verdure e dressing all'arancia
50 Min
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20 Min
Zucchine grigliate con condimento limone e basilico
35 Min
Carpaccio di funghi e Parmigiano Reggiano (TM6)
25min
Frittelle di bietole
45 Min