Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 800 g di acqua
- 4 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di farina di mais bianca precotta (istantanea)
Baccalà mantecato
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di baccalà ammollato e dissalato senza pelle
- 200 g di latte intero
- 60 g di cipolla bianca a fettine
- 1 foglia di alloro secca
- 1 spicchio di aglio
Cialda corallo
- 100 g di acqua
- 35 g di olio di semi di girasole
- 13 g di amido di mais (maizena)
- 4 g di nero di seppia liquido
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1708.8 kJ / 408.4 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 495.6 mg
Alternatywne przepisy
Cracker di riso con baccalà mantecato
50 min
Pâté di vitello in gelatina
8 Std. 30 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min
Mousse di baccalà
45 min
Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi
1 godz. 30 min
Petto d'anatra all'arancia sottovuoto con crema zabaione
2h 5min
Salsa verde "Bagnet"
15 min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2h 25min
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1 Std.
Sfoglie di mais con quenelle di baccalà e acciughe
1 godz. 30 min
Baccalà mantecato alla veneziana
40 min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1 godz. 30 min