Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g brown rice
- 900 g water
- 800 g mixed vegetables (e.g. carrot, capsicum, peas, beans), cut into bite-sized pieces
- 50 g roasted cashews
- 50 g roasted almonds
- 30 - 50 g olive oil
- 50 g soy sauce or tamari
- 80 g lemon juice (approx. 2 lemons) or lime juice (approx. 4 limes)
- 95 g canned tuna, drained
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, to taste
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, to taste
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 pinch sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2070.8 kJ / 493.1 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 57.9 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 674.1 mg
Alternatywne przepisy
Boiled rice
25 min
Colourful quinoa salad
40 min
Broccoli salad
10min
Vegetable stock paste
30 min
Beetroot salad
10min
Steamed Chinese greens
30 min
Hoisin tofu with brown rice
50 min
Poached chicken with liquid stock
25 min
Long-grain white rice
40 min
Brown basmati rice
40 min
Steamed greens with lemon feta
20min
Hommus dip
5min