![Brown rice salad Brown rice salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B3AB22D-9F04-45CE-80BE-8D1AD2309566/Derivates/8F771C22-CCE2-4686-A199-6CE9F4DDBE7E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g brown rice
- 900 g water
- 800 g mixed vegetables (e.g. carrot, capsicum, peas, beans), cut into bite-sized pieces
- 50 g roasted cashews
- 50 g roasted almonds
- 30 - 50 g olive oil
- 50 g soy sauce or tamari
- 80 g lemon juice (approx. 2 lemons) or lime juice (approx. 4 limes)
- 95 g canned tuna, drained
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, to taste
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, to taste
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 pinch sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2070.8 kJ / 493.1 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 57.9 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 674.1 mg
Alternatywne przepisy
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
Vegetable stock paste
30min
Stewed fruit compote
55 Min
Beetroot salad
10 Min
Basil pesto
10 Min
Boiled eggs
20min
Jasmine rice
35 Min
Pulse and pumpkin curry
30min
Hoisin tofu with brown rice
50 Min
Quick porridge
10 Min
Brown basmati rice
35 Min
Boiled rice
25min