![Bolognaise sauce for two Bolognaise sauce for two](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/322DFBEB-DFF4-4B5F-B0C5-3657F7620D69/Derivates/D5B99434-24C8-48FA-A699-18B4AA1611F9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
White balsamic reduction
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns (see Tips)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
Bolognaise sauce
- ½ onion
- 1 garlic clove
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 rindless bacon rasher, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 150 g beef mince
- 100 g pork mince
- 1 tbsp white balsamic reduction
- 60 g tomato paste
- 80 g water
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- fresh basil leaves, to garnish (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2202 kJ / 524 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1 godz.
Bolognese sauce
40 min
Shepherd's pie
55 min
Butter chicken
55 min
Mashed potatoes
40 min
Caribbean stew and steamed rice cups
9h 15min
Chicken broth with bread dumplings
1 godz. 5 min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Mushroom sauce
20 min
Quick chicken curry
35 min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min
Chicken and sweet corn soup
30 min