Beef and mushroom stroganoff

Beef and mushroom stroganoff

4.6 673 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • Savoy cabbage leaves finely shredded
    300 - 500 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    4 sprigs
  • brown onion cut into wedges ( approx. 4cm)
    200 g
  • oil
    30 g
  • beef fillet steak cut into strips (6 x 1 cm)
    350 g
  • button mushrooms cut into quarters
    350 g
  • tomato paste
    50 g
  • white wine
    100 g
  • Meat stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • ground paprika
    1 tbsp
  • salt to taste
    1 pinch
  • ground cayenne pepper to taste
    1 pinch
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • sour cream
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 353.2 kcal / 1483.4 kJ
Białko 25.1 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 7.8 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 463.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...