Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 500 g Savoy cabbage, leaves finely shredded
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 200 g brown onion, cut into wedges ( approx. 4cm)
- 30 g oil
- 350 g beef fillet steak, cut into strips (6 x 1 cm)
- 350 g button mushrooms, cut into quarters
- 50 g tomato paste
- 100 g white wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tbsp ground paprika
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground cayenne pepper, to taste
- 1 tsp Dijon mustard
- 100 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483.4 kJ / 353.2 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 463.8 mg
Alternatywne przepisy
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Mushroom risotto (TM6)
30min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Chunky bolognese
50 Min
Custard (TM6)
15min
Chinese pork with vegetables
1h 20min
"Hug in a mug" chicken soup
30min
Chicken teriyaki
20min
Chicken chasseur
1h 50min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Chicken velouté meal (TM6)
45min
Fruity dream (TM6)
10min