![Beef and mushroom stroganoff Beef and mushroom stroganoff](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9C5FA7BD-798B-4AAD-9374-93B6177DB346/Derivates/cffcc0b9-8547-4b15-853a-f62d0bc92799.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 500 g Savoy cabbage, leaves finely shredded
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 200 g brown onion, cut into wedges ( approx. 4cm)
- 30 g oil
- 350 g beef fillet steak, cut into strips (6 x 1 cm)
- 350 g button mushrooms, cut into quarters
- 50 g tomato paste
- 100 g white wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tbsp ground paprika
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground cayenne pepper, to taste
- 1 tsp Dijon mustard
- 100 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483.4 kJ / 353.2 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 463.8 mg
Alternatywne przepisy
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3sa 40 dk
Chicken chasseur
1sa 50 dk
Chinese pork with vegetables
1h 20min
Beef Stroganoff
1h
Chicken velouté meal (TM6)
45 min
Fruity dream (TM6)
10min
Custard (TM6)
15min
Chicken teriyaki
20 min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Chunky bolognese
50 dk
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Mushroom risotto (TM6)
30 min