Urządzenia i Akcesoria
咖喱牧羊人派
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 人份
Składniki
羊肉咖喱
-
500 克 无骨羊腿肉, ,切丁 (1公分 x 1公分)羊肉碎500 克
-
肉用咖喱粉40 克
-
新鲜红辣椒 洗净,去籽5 条
-
辣椒干 浸软5 - 10 条
-
新鲜香茅 只取白色部分3 支
-
咖喱叶2 小支
-
小红葱80 克
-
蒜瓣10 克
-
新鲜南姜30 克
-
峇拉盏10 克
-
芫荽粉1 汤匙
-
水50 克
-
食油40 克
-
疯柑叶5 - 6 片
-
椰浆100 克
-
番茄酱50 克
-
辣椒酱50 克
-
红糖20 克
-
盐 适量调味1 茶匙
-
鸡精粉2 茶匙
马铃薯配料
-
水800 克
-
马铃薯 切块 (2公分),去皮700 - 800 克
-
无盐牛油½ 茶匙
-
黑胡椒粉1 茶匙
-
牛奶50 克
-
无盐牛油50 克
-
欧芹 装饰用5 小支
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
592 mg
Białko
20 g
Kalorie
1645 kJ /
393 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
欢聚圣诞节
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy