![Larb (spicy minced chicken salad) Larb (spicy minced chicken salad)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AA2C4E6E-9580-461F-9CE0-5E68629EAA83/Derivates/c61dbe6f-902e-464f-95f7-e84a8684050b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g jasmine rice
- 400 g skinless, boneless chicken thighs, partially frozen and cut into pieces (2-3 cm)
- 20 g peanut oil
- 2 cm piece fresh ginger, peeled, cut into thin slices (2 mm)
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 100 g water
- 80 g eschalots, cut into halves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tbsp lime juice
- ½ tsp dried chilli flakes
- ½ tsp brown sugar
- 2 - 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 baby cos lettuce, leaves separated (approx. 12 leaves)
- 100 g cucumber, cut into matchsticks (3 mm), to serve
- 50 g fresh bean sprouts, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 896.2 kJ / 213.4 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 628.5 mg
Alternatywne przepisy
Thai green curry paste
10min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai beef salad
1h 15 min
Curry laksa
45min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1u. 10min
Thai beef salad
1u. 20min
Thai red curry paste
10min
Beef rendang
6h 20min
Thai green chicken curry
30min
Quick massaman beef curry
40min
Coconut poached chicken salad
45min
Thai red chicken curry
30min