Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 2 tbsp olive oil
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 tbsp white sugar
- 300 g baker's flour
- 170 g warm water
- 1 tsp salt
- 2 tsp baking powder
Salmon
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 100 g soy sauce
- 120 g mirin (see Tips)
- 50 g honey
- 2 skinless salmon fillets (approx. 150 g each)
- 700 g hot water
- baker's flour, for dusting
- ½ Lebanese cucumber, cut into matchsticks
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 spring onions/shallots, cut into long, thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1898.6 kJ / 452 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1597.6 mg
Alternatywne przepisy
Naan bread
2h 40min
Buttermilk and jalapeño marinade
5min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1 godz. 30 min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28 godz. 20 min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15min
Green onion flatbreads
55min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1hod. 5min
Miso fish with Asian greens
24hod. 45min
Dan dan mian (dandan noodles)
1hod. 10min
Pulled pork with apple and fennel salad
2 Std. 45 Min
Teriyaki salmon bowl
1hod. 15min