Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mocha eggnog
- 6 egg yolks
- 200 g caster sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 40 g dark chocolate (70% cocoa)
- 25 g instant coffee
- 125 g vodka
- 125 g brandy
Hot cross bun bake
- 6 slices fruit bread or 4-5 hot cross buns, cut into pieces (approx. 2 cm thick)
- unsalted butter, to grease
- 4 eggs
- 100 g pouring (whipping) cream
- 100 g brown sugar
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
- cream or ice cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1397.1 kJ / 333.9 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 102.4 mg
Alternatywne przepisy
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6 Std. 25 Min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Festive lobster pâté
4 Std. 45 Min
Potato and Rosemary Flatbread (TM5)
1 godz.
Roasted banana affogato
29 Std.
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25 min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 Std. 20 Min
Strawberry and meringue semifreddo
12 Std. 15 Min
Almond toffees
1h 45min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2 godz.
Lemon and white chocolate lava cakes
30min