Wersje kompatybilne
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 3 - 4 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
- 500 g jabłek, winnych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 4 jajka
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 450 g mleka
- 100 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 200 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
-
30
g skrobi ziemniaczanej
lub 30 g skrobi kukurydzianej - cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1812.6 kJ / 433.2 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 330.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 godz. 45 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Płynny budyń – 650 ml
15 Min
Gęsty budyń – 1100 g
15 Min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Pieczone jabłka z twarogiem
50 min
Racuchy na maślance
30 Min
Deser z kaszy manny
20 min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Gęsty budyń – 600 g
15 Min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 godz. 15 min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1 godz.