Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem

Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem

4.6 184 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji

Składniki

  • masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
  • 3 - 4 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
  • 500 g jabłek winnych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
  • 4 jajka
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 450 g mleka
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 30 g skrobi ziemniaczanej
    30 g skrobi kukurydzianej
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 433.2 kcal / 1812.6 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 52.4 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Sód 330.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...