Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
TM6 TM5

Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem

4.6 (165 ocen)

Składniki

  • masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
  • 3 - 4 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
  • 500 g jabłek, winnych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
  • 4 jajka
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 450 g mleka
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
  • 30 g skrobi ziemniaczanej
    lub 30 g skrobi kukurydzianej
  • cukier puder, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1812.6 kJ / 433.2 kcal
Białko
12.9 g
Węglowodany
52.4 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Błonnik
2.7 g
Sód
330.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy