
Urządzenia i Akcesoria
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Makaron
-
napoju roślinnego niesłodzonego120 g
-
oliwy z oliwek (1 łyżeczka)5 g
-
batatów ugotowanych i ostudzonych, pokrojonych na kawałki70 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia150 g
-
mąki z pszenicy durum150 g
Sos z soczewicą
-
warzyw, mieszanych np. marchewki, cebuli, korzenia selera, selera naciowego, pokrojonych na kawałki160 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek50 g
-
soczewicy, suszonej (patrz wskazówka)200 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata700 - 750 g
-
wody350 g
-
czerwonego wina80 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mieszanych ziół, suszonych np. ziół prowansalskich, tymianku, oregano1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
cukru1 szczypta
Wegański sos beszamelowy
-
napoju roślinnego niesłodzonego700 g
-
mąki pszennej65 g
-
soli1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek25 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.5 kcal /
1935.2 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
67 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
685.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Żurek wegański
35 min
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
2 godz. 20 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Wegańskie chili
40 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min