Urządzenia i Akcesoria
Zupa dyniowa z ravioli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
400 g dyni piżmowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
800 g wody
-
1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
250 g świeżego makaronu, typu ravioli o czasie gotowania 3-4 min, z dowolnym farszem
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
880 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
1550.8 kJ /
370.5 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
36.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)
45 min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45 min
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
1 godz.
Zupa krem z pora i ziemniaków, polędwiczki drobiowe z sosem velouté
45 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa z pieczonej dyni
50 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min