
Urządzenia i Akcesoria
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
Sos szpinakowy
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos cztery sery
-
100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
200 g bulionu warzywnego, płynnego
-
100 g sera roquefort podzielonego na kawałki
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
434.6 kcal /
1819.6 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
39.1 g
Węglowodany
7.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
25.6 g
Sód
798 mg