Urządzenia i Akcesoria
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
Sos szpinakowy
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos cztery sery
-
100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
200 g wody, i ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM200 g bulionu warzywnego, płynnego
-
100 g sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki100 g sera roquefort podzielonego na kawałki
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
798 mg
Białko
13.5 g
Kalorie
1819.6 kJ /
434.6 kcal
Tłuszcz
39.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
25.6 g
Węglowodany
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 Std.
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 Min
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
1 Std.
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1 Std. 20 Min
Sos pomidorowy; Sos śmietanowy z boczkiem (do makaronu)
30 Min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 Min
Warzywa z serowym sosem; Surówka brokułowa
40 Min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 Min
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2 Std. 10 Min
Lasagne z warzywami
1 Std. 25 Min
Lasagne bolońska
1 Std. 45 Min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 Min