Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)

Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)

4.5 85 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji

Składniki

Sos szpinakowy
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 4 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos cztery sery
  • 100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
  • 50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 200 g bulionu warzywnego, płynnego
    200 g wody, i ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 100 g sera roquefort podzielonego na kawałki
    100 g sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 434.6 kcal / 1819.6 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 39.1 g
Węglowodany 7.6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 25.6 g
Sód 798 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...