Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Mandeln
- 355 g Milch
- 355 g Wasser
- 1 ½ TL Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 110 g Polenta, fein (siehe Tipp)
- 3 - 4 Pfirsiche (siehe Variation)
- 1 - 2 TL Butter
- 80 g Frischkäse
- 1 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 4 EL Granatapfelkerne
- 1 - 2 TL Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1274 kJ / 305 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 211 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnencreme
25 min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 godz. 20 min
Schnelles Hirsotto
25 min
Sommerporridge
25 min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50 Min
Gerstenporridge
25 min
Schokoladiges Grießkoch mit Birne (Grießbrei, glutenfrei)
25 min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 Std. 15 Min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 Min
Apfel-Hirse-Frühstück
30 Min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 godz. 25 min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1h