Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Suppengemüse (z. B. Karotten, Sellerie, Petersilienwurzel, Lauch), in groben Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- ½ cm Ingwer, frisch, in Scheiben
-
5
Stängel Liebstöckel, frisch
lub 3 TL Liebstöckel, getrocknet -
5
Stängel Petersilie, frisch
lub 3 TL Petersilie, getrocknet - 5 Wacholderbeeren
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 2 Gewürznelken
- 6 - 8 Pfefferkörner, schwarz
- 1 Stückchen Wakame Alge, getrocknet
- 3 TL Salz
- 1000 - 1500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 98 kJ / 23 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Risi-Bisi
30min
Menü: Gemüsesuppe; Schnelle Marillenknödel
1h
Erdäpfelsalat
1h
Eierspeis to go
30min
Palatschinken
45min
Reisfleisch
2 Std. 20 Min
Frittaten
30min
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3h 45min
Rindsgulasch klassisch
3sa 20 dk
Staubzucker
5 dk