Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Haferflocken, glutenfrei
- 20 g Öl
- 210 - 220 g Milch
- 3 Eier (Größe M)
- 1 Msp. Backpulver
- 1 Prise Salz
- 2 TL Zucker, bei süßer Füllung
-
Butterschmalz zum Backen
lub Öl zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 702 kJ / 168 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 104 mg
Alternatywne przepisy
Haferflockensuppe
20min
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1 Std. 20 Min
Buchweizenblinis (glutenfrei)
1h 25min
Palatschinken aus Maismehl (glutenfrei, laktosefrei)
35 min
Linsenwraps (glutenfrei, vegan)
3 Std. 40 Min
High Protein Brot (glutenfrei)
9 godz. 30 min
Champignonsauce
30 Min
Erbsensuppe mit Nockerl
50min
Gemüsereis
40 min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45min
Bananen-Haferflocken-Kekse
30 Min
Schokokekse (glutenfrei)
1 godz. 30 min