Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g leite, mais q.b. p/ pincelar
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar e p/ pincelar
-
20
g fermento de padeiro fresco esfarelado
lub 7 g fermento de padeiro seco - 260 g açúcar
- 550 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 1 limão (raspa e sumo)
- 3 - 5 c. sopa de sementes de papoila
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1330 kJ / 317.9 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 209.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quadrados de frutos secos
1h 20 min
Coroa do advento
1h 30min
Bites de café e avelã
50min
Bolachas de macadâmia e chocolate
45min
Mini pavlovas com gelado de framboesa
13h
Ramequins de curgete e mozarela
50min
Madalenas com creme de avelã
30min
Scones da Sena
20min
Mini caracóis de canela
1h 30min
Focaccia com tâmaras, bacon e queijo de cabra
3h
Bolo com romã e suspiros
3 Std. 25 Min
Pão alentejano
3h 20 min