Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g carne de borrego em pedaços
- 3 dentes de alho
- 40 g azeite
- 2 c. chá de sal
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 350 g tomate em pedaços
- 1 c. sopa de açúcar
- 1 c. chá de colorau
- 1 malagueta seca
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 c. sopa de concentrado de tomate (opcjonalnie)
- 400 g grão-de-bico cozido escorrido
- 150 g espinafres descongelados bem espremidos
- 2 c. sopa de coentros, só as folhas
- 250 g massa folhada
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1722 kJ / 412 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coelho com ameixas e sultanas
3 Std. 50 Min
Cabrito assado
16 godz.
Poejada
45min
Molho oriental para legumes
10min
Embrulhos de couve-flor com salada de couve roxa
45min
Ensopado de Borrego
3 Std.
Minestrone
45min
Caldo de galinha com omelete de ervas
50min
Pudim de peixe da avó Titão
2h 30min
Capão com recheio de miúdos e de castanhas e batatas de rebolão
11 Std. 40 Min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Peitos de pato com couve salteada
1h 45min