Carpaccio di ravanelli con filetti di merluzzo

Carpaccio di ravanelli con filetti di merluzzo

3.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 300 g di ravanelli puliti
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ mazzetto prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    ½ mazzetto di coriandolo fresco
  • 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 25 g di pinoli, tostati
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe macinato
  • 600 g di filetto di merluzzo, con o senza pelle in 4 pezzi
    600 g di filetto di pesce, tipo pangasio (tagliato in 4 pezzi)
  • 500 g di acqua
  • 1 cipollotto a fette sottili
  • baguette a fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 401.8 mg
Białko 32.3 g
Kalorie 1768.7 kJ / 422.7 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...