![Focaccine con crema di mele e crumble Focaccine con crema di mele e crumble](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bfd800e60b2bd322c9c72f7f3a0d072b/Derivates/c85b75e8e03381ccb8b04fb20429f901b82a8636.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 240 g di latte intero
-
25
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 8 g di lievito di birra disidratato - 60 g di zucchero
- 70 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 570 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
Ripieno alle mele
- 130 g di latte intero
- 70 g di succo di mela
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 60 g di zucchero
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 15 g di farina tipo 00
- 2 tuorli
- 35 g di burro a pezzi
Crumble e mele al rum
- 50 g di mandorle pelate
- 120 g di farina tipo 00
- 85 g di burro a pezzi
- 65 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 250 g di mele, qualsiasi tipo, pulite, sbucciate e a pezzi
- 1 cucchiaio di Rum
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1569.4 kJ / 375.1 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 32.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia a bastone
5 Std.
Galette con pere e uva
1h 30min
Brioches ripiene alle mele
4 Std.
Grissini Rubatà
2h 30min
Crostata di pere e noci
1h 30min
Michetta (TM6)
6 Std. 30 Min
Torta ai mirtilli
2 godz.
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Torta amaretti e mela
2 godz.
Foccaccia croccante stracchino e squacquerone
2 godz.
Focaccia al latte
6 Std. 30 Min
Focaccia
6 Std.