![Pesche sottovuoto con crema alle nocciole Pesche sottovuoto con crema alle nocciole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC094D1A-153C-4105-92CE-59381C26783D/Derivates/ac3075ff-8456-4776-8bc2-5bee9ef6252f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema alle nocciole
- 100 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 150 g di nocciole tostate
- 300 g di latte intero
- 2 uova
- 10 g di farina tipo 00
- 100 g di cioccolato al latte a pezzi (1 cm)
- 1000 g di acqua
Pesche sottovuoto
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 4 pesche nettarine a metà
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- amaretti duri, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2873.6 kJ / 686.8 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 87.9 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 61.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aperitivo all'arancia e zenzero
10min
Ananas sottovuoto
1 Std. 15 Min
Croccante alle mandorle
1 Std. 30 Min
Ananas insaporito (400 g)
20 Min
Aperitivo alla fragola (TM6)
15 Min
Zucca sottovuoto con pinoli e uvetta
45 Min
Crema al caffè (TM6)
15 Min
Aperitivo agrodolce (TM6)
10min
Giardiniera in agrodolce sottovuoto
3h
Mele insaporite (200 g)
15 Min
Mele insaporite (400 g)
15 Min
Cipolle caramellate (400-500 g)
50 min