Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 220 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 280 g de sucre en poudre
- 100 g de poudre d'amande
- 4 œufs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 150 g de crème de marrons
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2025.1 kJ / 481.9 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 285.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan pomme-coco
55min
Clafoutis aux tomates cerise, mozzarella et basilic
35 Min
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Gâteau au chocolat et citron
50min
Cake à la vanille, compotée à la banane et caramel
2h
Tarte briochée aux abricots
3 Std. 10 Min
Gâteau aux noisettes, romarin et miel
1h
Rolls à la crème de marron
2 godz. 25 min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45min
Gratin de butternut et polenta au comté
1h 10min
Moelleux à la crème de marrons et au chocolat
1h
Gâteaux banane-noisette
55min