Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie z białej czekolady i truskawek
- 90 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 g masła
- 20 g truskawek, liofilizowanych (patrz wskazówka)
Temperowanie czekolady
- 300 g różowej czekolady, pokrojonej na 1 cm kawałki lub w formie pastylek (patrz wskazówka)
- złoto jadalne, w płatkach do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 639.9 kJ / 152.4 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM6)
6h 10min
Orzechy laskowe w karmelu
1h 30 min.
Czekoladki z orzechami
1h 30 min.
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4h 30min
Banany w czekoladzie
1h
Kawowy sos karmelowy
45 min
Ciasteczka z żółtek
2h 15min
Żelki owocowe
25u. 10min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3h
Lizaki bezowe choinki
3h 40min
Lody śmietankowe w wafelku
6h 30min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 Std. 10 Min