Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie z białej czekolady i truskawek
- 90 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 g masła
- 20 g truskawek, liofilizowanych (patrz wskazówka)
Temperowanie czekolady
- 300 g różowej czekolady, pokrojonej na 1 cm kawałki lub w formie pastylek (patrz wskazówka)
- złoto jadalne, w płatkach do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 639.9 kJ / 152.4 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bento z onigiri i omletem
1h 15 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5h
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 Std. 30 Min
Wegański żel owocowy
1h 15 min
Ganache czekoladowy
3h 20 min
Torcik w kształcie serca
1h 30min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2u. 5min
Makaroniki z herbatą matcha
2h
Czekoladowe łyżeczki
3h 25min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 Std. 15 Min
Makaroniki malinowe
1h 20 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10min