Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
TM6 TM5

Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady

4.3 (12 ocen)

Składniki

Nadzienie z białej czekolady i truskawek

  • 90 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 5 g masła
  • 20 g truskawek, liofilizowanych (patrz wskazówka)

Temperowanie czekolady

  • 300 g różowej czekolady, pokrojonej na 1 cm kawałki lub w formie pastylek (patrz wskazówka)
  • złoto jadalne, w płatkach do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
639.9 kJ / 152.4 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
15.4 g
Tłuszcz
9.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Błonnik
0.7 g
Sód
19 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy