Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady

Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady

4.4 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
15 sztuk

Składniki

Nadzienie z białej czekolady i truskawek
  • 90 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 5 g masła
  • 20 g truskawek, liofilizowanych (patrz wskazówka)
Temperowanie czekolady
  • 300 g różowej czekolady pokrojonej na 1 cm kawałki lub w formie pastylek (patrz wskazówka)
  • złoto jadalne, w płatkach (opcjonalnie) do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 19 mg
Białko 2 g
Kalorie 639.9 kJ / 152.4 kcal
Tłuszcz 9.4 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 15.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...