
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto arbuz
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz.
16 porcji
Składniki
Ciasto szpinakowe
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
120 g oleju
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 jajka
-
100 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem śmietankowy
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
40 g cukru pudru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 - 20 borówek amerykańskich
Galaretka
-
350 g wody
-
1 opakowanie galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285.9 kcal /
1196.4 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
160.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska