Chocolat chaud au caramel et au whisky

Chocolat chaud au caramel et au whisky

4.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 250 g de sucre
  • 30 g d'eau
  • 250 g de crème liquide 30-40% M.G.
  • 30 g de beurre froid, en 1 morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
  • 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
  • 1 - 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 700 g de lait
  • 100 g de poudre de cacao
  • 30 g de whisky
  • de la crème fouettée maison, pour la finition (voir conseil)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 743 kcal / 3110 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 24.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...