Urządzenia i Akcesoria
Korma Paste
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
200 Gramm
Składniki
-
Cashewkerne30 g
-
Zimtstange1
-
Gewürznelken4
-
Kreuzkümmel, ganz½ TL
-
Fenchelsamen½ TL
-
Kardamomkapseln oder Königskardamom-Kaspeln2
-
Zwiebeln halbiert70 g
-
Tomaten in Stücken (ca. 1 cm)70 g
-
Chili, frisch grün, entkernt, in Ringen (ca. 0,5 cm)1
-
Korianderblätter, frisch abgezupft10 g
-
Koriandersamen, ganz1 TL
-
Currypulver mild½ TL
-
Garam Masala1 TL
-
Kurkuma, gemahlen½ TL
-
Ingwer-Knoblauch-Paste1 TL
-
Limette nur Saft ausgepresst1
-
Kokosflocken3 EL
-
Tomatenmark70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 200 Gramm
Sód
74 mg
Białko
14.3 g
Kalorie
2355 kJ /
563 kcal
Tłuszcz
37.7 g
Błonnik
12.5 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Węglowodany
41.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix x Karma Food
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Korma-Gemüse-Curry
25 min
Paneer
3 godz. 20 min
Kichererbsen Masala
45 min
Palak Paneer mit Reis
45 min
Chana Masala
45 min
Dhal
40 min
Limetten-Karfiol-Curry mit Bohnen
50 min
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30 min
Dal Makhani
1 godz. 15 min
Gefüllte Fenchel-Mangold-Paranthas
1 godz. 10 min
Karfiol-Erdäpfel-Curry (Aloo Ghobi)
50 min
Rotes Linsen-Dal
1 godz.