Lauwarmer Le Puy-Linsensalat mit Räuchertofu

Lauwarmer Le Puy-Linsensalat mit Räuchertofu

4.6 45 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Le Puy Linsen, getrocknet
    200 g
  • Radieschen halbiert
    150 g
  • Stangensellerie in Stücken
    60 g
  • Apfel, egal welche Sorte in Stücken
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    50 g
  • scharfer Senf
    30 g
  • Honig
    20 g
  • Walnussöl
    50 g
  • Apfelessig
    50 g
  • frischer Thymian Blättchen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
    1 TL
  • Kräutersalz
    2 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Msp.
  • Wasser
    1400 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    1 Msp.
  • Sesamöl etwas mehr zum Anbraten
    1 EL
  • frischer Ingwer (ca. 5 mm), geschält
    2 Scheiben
  • Bohnenkraut, getrocknet
    1 TL
  • Wakame Algen, getrocknet (opcjonalnie)
    1 TL
  • Tofu, geräuchert
    250 g
  • Radicchio
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 423 kcal / 1770 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...