Urządzenia i Akcesoria
Dal Makhani
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
-
250 g Belugalinsen, müssen nicht eingeweicht werdenUrid Linsen250 g
-
50 g Kidneybohnen, aus der Dose, müssen nicht eingeweicht werdenKidneybohnen, getrocknet50 g
-
Wasser800 g
-
rote Zwiebeln halbiert140 g
-
Ingwer, frisch in feinen Scheiben10 g
-
Knoblauchzehe1
-
2 EL ButterGhee2 EL
-
Koriander, ganz1 TL
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 TL
-
Lorbeerblätter, getrocknet2
-
Wasser2 - 3 EL
-
Tomaten in Stücken150 g
-
Salz1 - 2 TL
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Chilipulver½ TL
-
Garam Masala1 EL
-
Butter2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
543 mg
Białko
17 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
9.1 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix x Karma Food
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Paneer
3 godz. 20 min
Palak Paneer mit Reis
45 min
Linsen Dal mit Bulgur
45 min
Dhal
40 min
Korma Paste
1 godz. 15 min
Lauwarmer Le Puy-Linsensalat mit Räuchertofu
1 godz. 35 min
Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry
1 godz. 10 min
Korma-Gemüse-Curry
25 min
Karfiol-Erdäpfel-Curry (Aloo Ghobi)
50 min
Palak Paneer
45 min
Rotes Linsen-Dal
1 godz.
Dal Tadka
30 min