Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g Urid Linsen
lub 250 g Belugalinsen, müssen nicht eingeweicht werden -
50
g Kidneybohnen, getrocknet
lub 50 g Kidneybohnen, aus der Dose, müssen nicht eingeweicht werden - 800 g Wasser
- 140 g rote Zwiebeln halbiert
- 10 g Ingwer, frisch, in feinen Scheiben
- 1 Knoblauchzehe
-
2
EL Ghee
lub 2 EL Butter - 1 TL Koriander, ganz
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 2 - 3 EL Wasser
- 150 g Tomaten, in Stücken
- 1 - 2 TL Salz
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- ½ TL Chilipulver
- 1 EL Garam Masala
- 2 EL Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 543 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen Dal mit Bulgur
45min
Koriander-Kardamomreis mit verlorenen Eiern
50min
Korma Paste
1h 15min
Dhal
40min
Paneer
3h 20min
Belugalinsen-Lasagne
3h 35min
Korma-Gemüse-Curry
25min
Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry
1 Std. 10 Min
Palak Paneer mit Reis
45min
Karfiol-Erdäpfel-Curry (Aloo Ghobi)
50min
Kichererbsen Masala
45min
Rotes Linsen-Dal
1h