Dal Makhani

Dal Makhani

4.3 126 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Urid Linsen
    250 g
    250 g Belugalinsen, müssen nicht eingeweicht werden
  • Kidneybohnen, getrocknet
    50 g
    50 g Kidneybohnen, aus der Dose, müssen nicht eingeweicht werden
  • Wasser
    800 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    140 g
  • Ingwer, frisch in feinen Scheiben
    10 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Ghee
    2 EL
    2 EL Butter
  • Koriander, ganz
    1 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Wasser
    2 - 3 EL
  • Tomaten in Stücken
    150 g
  • Salz
    1 - 2 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Chilipulver
    ½ TL
  • Garam Masala
    1 EL
  • Butter
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 543 mg
Białko 17 g
Kalorie 1290 kJ / 308 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...