Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 - 1600 g kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 150 g marchewki, z odciętymi końcówkami
- 20 g soli, kamiennej, niejodowanej
- 1 łyżeczkę kminku (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 469.7 kJ / 112.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 2033.5 mg
Alternatywne przepisy
Łatwe i szybkie kiszone warzywa
49 Std. 20 Min
Mizeria do słoików (TM5)
2h 25 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2h 45min
Ogórki w zalewie gyros (TM5)
6 godz. 30 min
Kiszone rzodkiewki (TM5)
72 Std. 30 Min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Ziołowa przyprawa do chleba
5 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2h 40min
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM5)
122 Std. 20 Min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 Std.
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 Std. 45 Min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 Std. 10 Min