Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 - 1600 g kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 150 g marchewki, z odciętymi końcówkami
- 20 g soli, kamiennej, niejodowanej
- 1 łyżeczkę kminku (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 469.7 kJ / 112.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 2033.5 mg
Alternatywne przepisy
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 Std. 15 Min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Mizeria do słoików (TM5)
2h 25min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM5)
10 min
Mizeria do słoików (TM6)
2h 25min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 Std. 10 Min
Chipsy z krojonych warzyw (TM5)
1h 45min
Duszona młoda kapusta
45min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM5)
1h 10min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10min
Bułki maślane z ziarnami
2 Std.