Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva
-
½
cucharadita de semillas de nigella
lub ½ cucharadita de semillas de sésamo negro - 2 guindillas rojas secas (sin pedúnculo ni semillas)
- 300 g de cebolla en cuartos
- ½ cucharadita de cúrcuma molida
- ¼ - ½ cucharadita de chile seco desmenuzado
- 450 g de pulpa de calabaza en dados (2 cm)
- ½ cucharadita sal marina
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 579 kJ / 138 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 241.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de batatas y brócoli
20min
Risotto con calabaza y roquefort
45 min
Estofado de berenjena picante
30min
Puré rústico de patata y batata con romero
45 min
Biryani de verduras - India
50min
Coliflor tika masala
30min
Arroz vietnamita con verduras
55min
Curry de garbanzos y verduras
25min
Bulgur con verduras y salsa de champiñones
50min
Albóndigas de lentejas con puré de coliflor y salsa (sin gluten, sin huevo, sin lácteos)
1h 25min
Curry vegano de berenjenas
50min
Muhammara
1h 10min