Polenta ai porri con topping di castagne (2 porzioni)

Polenta ai porri con topping di castagne (2 porzioni)

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
  • 180 g di porri tagliati a metà per il lungo, a pezzi (4 cm)
  • 15 g di burro, non salato
  • 130 g di farina di mais, bramata (tempo di cottura 40 min.)
  • ½ spicchio di aglio schiacciato
  • 500 g di acqua
  • 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • 40 g di pancetta a cubetti
  • 100 g di castagne congelate scongelate e tagliate a metà
  • 3 cucchiai di acqua
  • 2 pizzichi pepe macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 562 kcal / 2343 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...