Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di prosciutto cotto, a fette, in quarti
- 80 g di cipolle, tagliate a metà
- 20 g di olio di oliva
- 450 g di cavolo verza, a striscioline (1 cm)
- ¾ di cucchiaino di sale
- 250 g di panna
- 50 g di acqua
- 1 cucchiaio di burro chiarificato
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 punta di coltello di noce moscata in polvere
- 750 g di gnocchetti di farina, tipo spätzle
- ½ mazzetto di prezzemolo (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4073.5 kJ / 973.6 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 153.1 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Banana bread con patate dolci
2 Std.
Torta marmorizzata (vegana)
1h 20min
Ragù di lenticchie
1h 30min
Bistecche di scamone con purè di cipolle stufate e salsa allo sherry
Brak ocen
Chili con carne
40min
Condimento allo yogurt
5min
Panna acida
Brak ocen
Naan al coriandolo
1 Std. 15 Min
Torta "Opera"
24h
Magdalenas
1 godz.
Strudel di cavolo rosso
Brak ocen
Condimento-BBQ-alla frutta
10 dk