Spätzli alla crema di verza

Spätzli alla crema di verza

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di prosciutto cotto a fette, in quarti
    160 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • di olio di oliva
    20 g
  • di cavolo verza a striscioline (1 cm)
    450 g
  • di sale
    ¾ di cucchiaino
  • di panna
    250 g
  • di acqua
    50 g
  • di burro chiarificato
    1 cucchiaio
  • di pepe nero macinato
    4 pizzichi
  • di noce moscata in polvere
    1 punta di coltello
  • di gnocchetti di farina, tipo spätzle
    750 g
  • di prezzemolo (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 973.6 kcal / 4073.5 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 153.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...