Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g aipo
- 30 g cenoura
- 40 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 500 g carne picada mista
- 800 g tomate triturado
- 150 g água
- ¼ c. chá de sal
- ½ - 1 c. chá de pimenta
- ¼ c. chá de pimenta-de-caiena em pó
- 750 g massa tipo raviolis, c/ recheio a gosto
- 300 g queijo ricota
- 300 g queijo mozarela cortado em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3265.4 kJ / 780.4 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 82.5 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 411.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omelete proteica
30 Min
Fusilli com mascarpone e nozes
30 Min
Peito de frango gratinado com molho de tomate seco
1sa
Piano marinado em chá com legumes e arroz
1 Std. 40 Min
Menu: Arroz de legumes com fiambre e omelete e trifle com noz e uva
30 Min
Boboti (carne picada assada com especiarias)
1 Std. 10 Min
Salada cremosa de camarão
35 dk
Gnocchi de feijão-branco
1 Std. 10 Min
Salada de pepino e abacate com grão-de-bico crocante
1sa
Carne de vaca picante com pera
50 Min
Rolo de carne de frango à italiana
2h
Gratinado de carne picada com alho-francês e fiambre
1 Std. 10 Min