Guisado de borrego com arroz a vapor

Guisado de borrego com arroz a vapor

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz.
6 doses

Składniki

  • salsa
    10 g
  • hortelã só as folhas
    4 pés de
  • dentes de alho
    5
  • sal marinho
    2 c. chá de
  • malagueta (opcjonalnie)
    1 ½
  • paprika fumada
    2 c. chá de
  • rosmaninho só as folhas
    1 pé de
  • azeite mais q.b. p/ temperar
    55 g
  • vinho branco
    120 g
  • carne de borrego s/ nervos e s/ osso cortada em cubos (2 cm aprox.)
    600 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • folha de louro
    1
  • tomate em pedaços
    200 g
  • caldo de carne caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de carne
  • vinho tinto
    60 g
  • água
    1000 g
  • arroz
    300 g
  • pimento assado cortado em pedaços
    200 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 429 kcal / 1794 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...