Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 coxas de frango (250 g aprox.)
- 2 peitos de frango (250 g aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 3 pés de hortelã
- 80 g cebola cortada em gomos
- 3 grãos de pimenta-da-Jamaica
- 5 grãos de pimenta preta
- 300 g miúdos de frango
- 100 g nabiças
- 1450 g água
- 50 g massa tipo pevide
- 5 gotas de molho inglês
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1054.2 kJ / 252 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 916.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de cenoura ralada - TM6
10min
Burrito Sushi - TM6
45min
Salada de abacate e atum com cebola fermentada - TM6
72 Std. 30 Min
Tortilha de batata a vapor -TM6
Brak ocen
Salmão com batata e curgete - TM6
1h 15min
Creme de camarão e castanha do Pará
Brak ocen
Sopa de legumes
35min
Ponche de ananás e espumante
30min
Salada de fruta tropical - TM6
30min
Batido de pêssego
5min
Salada de batata com legumes fermentados
93u.
Frango com arroz à Bracarense
1h