Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orange brine and turkey
- 4 oranges (see Tips)
- 4500 - 5000 g turkey (size 46)
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 dried bay leaves
- 90 g salt
- 100 g pure maple syrup
- 1500 g water
Stuffing
- 150 g brown rice
- 1000 g water
- 150 g brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g butter
- 50 g currants
- 500 g sausages, casings removed (see Tips)
Orange maple glaze
- 80 g pure maple syrup
- 30 g soy sauce
- 4 whole cloves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7506 kJ / 1787.2 kcal
- Białko
- 173.5 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 104.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 2128.8 mg
Alternatywne przepisy
Blueberry frozen yoghurt cheesecake
14h 55min
Goulash soup
2 Std. 35 Min
Barbecued pork ribs
26 Std. 15 Min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4h 20min
Magic potion
1h 5min
Baked blueberry and hazelnut cheesecake
27hod.
Davidson plum cheesecake slice
2h 45min
Strawberry Buttermilk Sherbet
1h 10min
Blackberry meringue cake
3h 55min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5óra 15p
Slow cooked ribs in smoked paprika barbecue sauce
3h 15min
Bourbon pork ribs
5 godz. 50 min