Urządzenia i Akcesoria
Orange-brined turkey
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 29 godz. 45 min
8 portions
Składniki
Orange brine and turkey
-
oranges (see Tips)4
-
turkey (size 46)4500 - 5000 g
-
garlic cloves2
-
fresh flat-leaf parsley leaves only3 sprigs
-
dried bay leaves2
-
salt90 g
-
pure maple syrup100 g
-
water1500 g
Stuffing
-
brown rice150 g
-
water1000 g
-
brown onion cut into halves150 g
-
garlic cloves3
-
fresh flat-leaf parsley leaves only5 sprigs
-
butter20 g
-
currants50 g
-
sausages casings removed (see Tips)500 g
Orange maple glaze
-
pure maple syrup80 g
-
soy sauce30 g
-
whole cloves4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2128.8 mg
Białko
173.5 g
Kalorie
7506 kJ /
1787.2 kcal
Tłuszcz
104.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
35 g
Węglowodany
37.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Turkey roll with cranberry and cherry sauce
2 godz. 30 min
Potatoes with Bacon and Hash
2 godz. 15 min
Cuban Sandwich
17 godz.
Melon Seed Horchata
10 min
Perfect Roast Turkey and Gravy (Bill Yosses)
55 godz.
Mushrooms with pistachio butter
35 min
Concord Grape Pearls with Champagne (Bill Yosses)
40 min
Wild Rice Pork Pilaf
1 godz. 10 min
Orange-brined turkey (MEATER+®)
29 godz. 45 min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4 godz. 20 min
Tuna Tartare
40 min
Pollo Pibil
1 godz. 30 min