![Orange-brined turkey Orange-brined turkey](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94419555-85c3-4822-841b-c112e295fc6b/Derivates/9bc491f7-3d3e-428b-9a58-5fd252ad132f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orange brine and turkey
- 4 oranges (see Tips)
- 4500 - 5000 g turkey (size 46)
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 dried bay leaves
- 90 g salt
- 100 g pure maple syrup
- 1500 g water
Stuffing
- 150 g brown rice
- 1000 g water
- 150 g brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g butter
- 50 g currants
- 500 g sausages, casings removed (see Tips)
Orange maple glaze
- 80 g pure maple syrup
- 30 g soy sauce
- 4 whole cloves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7506 kJ / 1787.2 kcal
- Białko
- 173.5 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 104.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 2128.8 mg
Alternatywne przepisy
Bourbon pork ribs
5h 50 min
Pear mulled wine
30 min
Avocado Tomatillo Salsa
10 min
Pineapple and Orange Glazed Ham
Keine Bewertungen
Pineapple and orange glazed ham (MEATER+®)
2 Std.
Smoky tuna tartare (Sergio Perera)
30 min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50min
Grand Marnier® soufflé
1 godz.
Pineapple and orange glazed ham
2 Std.
Steamed chocolate and prune puddings
1 Std. 30 Min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25 min
Sparkling white sangria punch
24 Std. 30 Min