Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tlapiques
- 8 hojas de maíz para tamal
- agua caliente, para remojar las hojas
- 320 g de nopales, cortados en tiras
- 300 g de calabacita, cortada en cubitos
- 500 g de jitomate, cortado en cubitos
- 120 g de chile cuaresmeño, desvenado, cortado en tiras
- 8 flores de calabaza
- 8 hojas de epazote
- 80 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharada de sal
Cocción
- 700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de nopales con chile morita
30min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Chile relleno de picadillo de tempeh
55min
Ensalada de nopal
30min
Sopa de aprovechamiento
40min
Queso panela en salsa roja con nopales
50min
Ensalada de surimi y arroz
40min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45min
Agua de tuna
5 Min
Romeritos
1 Std. 40 Min
Agua de chayote
10min
Sopa de hongos con huitlacoche
25min