Wersje kompatybilne
Korean Glass Noodles with Stir Fried Vegetables (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g rice vermicelli (Korean style, see tip)
- 5 g dried shiitake mushrooms
- 2000 g water, plus extra for cooking noodles
- 3 tsp caster sugar
- ¾ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp light soy sauce
- 4 Tbsp toasted sesame oil
- 300 g beef fillet steak, cut in thin strips (approx. 1 cm x 5 cm)
- 200 g carrots, cut in lengths (5 cm)
- 150 g onion, halved
- 150 g fresh button mushrooms
- 2 medium eggs
- 2 pinches fine sea salt, plus ½ tsp
- 150 g fresh spinach leaves
- 4 garlic cloves
- 20 g vegetable oil
- sesame seeds, toasted, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2317.3 kJ / 553.8 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 969.9 mg
Alternatywne przepisy
Halibut and Potatoes with Tomato Sauce
50 min
Frozen Fruit Sorbet
5min
Lemonade
5min
Rainbow Popsicles
10 Std.
Marquesitas (Crispy Stuffed Waffle Cone Crepes)
1h 15 min
Chocolate and Caramel Millefeuille
3 godz. 50 min
Spam
1h 15 min
Kids Rainbow Veggie Pizza
1 Std. 40 Min
Olive oil cake (Pompes à l'huile)
3 Std.
Crushed Ice
5min
Fruit Ice Cream
5min
Maple Taffy on Shaved Ice (Maple Taffy on "Snow")
30 min