Wersje kompatybilne
Cevapcici with Ajvar (Balkan sausage with Aubergine and Pepper Dip)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ajvar
- 4 red peppers, halved, deseeded
- 2 aubergines, halved
- 50 g onions, quartered
- 2 lemons, juice only (approx. 60 g)
- 20 g fresh flat-leaf parsley
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
Cevapcici
- 3 - 5 garlic cloves, to taste
- 75 g onions, quartered
- 450 g beef mince, broken up
- 250 g pork mince, broken up
- 200 g lamb mince, broken up
- 2 tsp sweet paprika
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 2 Tbsp frying oil
- 40 g sour cream, for serving (if desired)
- 600 g peppers, pickled, , for serving, if desired
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2402 kJ / 575 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
Alternatywne przepisy
Rice with Duck
1 Std. 5 Min
Iranian Barbari
2h 30min
Steamed Poussins and Fruity Quinoa
1h 30min
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1 Std.
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Keftethes (Greek meatballs)
40 min
Greek Style Pork Stew
30 Min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Pork Vindaloo
4h
Chicken Étouffée
45 Min
Ukrainian borscht
35 min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1 Std.