Steak and Kidney Pudding

Steak and Kidney Pudding

4.7 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
4 portions

Składniki

Filling
  • olive oil
    20 g
  • onions quartered
    200 g
  • garlic cloves
    2
  • stewing steak diced (2 cm)
    450 g
    450 g beef chuck steak, diced (2 cm)
  • lamb's kidneys rinsed, halved and white cores removed, cut in pieces (1 cm)
    220 g
  • plain flour
    40 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • fresh thyme leaves only
    6 sprigs
  • dried bay leaf
    1
  • Worcestershire sauce
    1 Tbsp
  • tomato purée
    20 g
  • red wine
    80 g
  • beef stock
    350 g
    350 g vegetable stock
Pastry
  • self-raising flour plus extra for dusting
    250 g
  • suet
    125 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
  • water plus extra for sealing
    165 g
  • unsalted butter for greasing
Steaming
  • water
    2200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 810 kcal / 3387 kJ
Białko 40.9 g
Tłuszcz 42.7 g
Węglowodany 65.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...