Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
-
5
g fresh tarragon leaves
lub fresh chives, cut in pieces (4 cm) - 80 g artichoke hearts, in oil, drained
- 100 g ricotta cheese
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
Chicken Ballotine and Red Pepper Sauce
- 3 chicken breasts, skinless (approx. 180-200 g each)
- 1400 - 1500 g water, ensuring bags are completely covered with water (see tip)
-
30
g lemon juice (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder - 2 red peppers, halved and deseeded
- 4 garlic cloves, unpeeled
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 40 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1831.8 kJ / 437.8 kcal
- Białko
- 44.6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 625.4 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2u. 20min
Roast Spiced Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2h
Beef Bourguignon
1h 30min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2u. 20min
Sous-vide Pork Cheeks in Red Wine
8 godz. 45 min
Chicken stock paste
45min
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35min
Beetroot Gravadlax
48 Std. 20 Min
Salmon with Aromatics at 50°C
1 Std. 40 Min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min
Meatballs with Romesco Sauce
1 Std. 40 Min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20min