Karotten-Spargelsuppe mit Mandeln

Karotten-Spargelsuppe mit Mandeln

4.0 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Mandeln, ungeschält etwas mehr zum Dekorieren
    40 g
  • Schalotte (ca. 30 g)
    1
  • natives Olivenöl extra
    30 g
  • weißer Spargel geschält, holzige Enden entfernt, in Stücken (4 cm)
    300 g
    300 g grüner Spargel, holzige Enden entfernt, in Stücken (4 cm)
  • Karotten in Stücken (4 cm)
    300 g
  • Wasser
    450 g
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 - 2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 186 kcal / 778 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 477 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...