Schneller Gemüsesuppentopf

Schneller Gemüsesuppentopf

4.2 135 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    60 g
  • frisches Basilikum Blättchen abgezupft
    3 Stängel
  • Zwiebel halbiert
    1
  • gemischtes Gemüse (z.B. Lauch, Erdäpfel, Karotten, Zucchini, Stangensellerie, Paradeiser, Mangold, Kürbis), in Stücken
    600 - 650 g
  • Polenta (Maisgrieß)
    20 g
  • Erbsen, tiefgekühlt
    100 g
    100 g Fisolen, TK, halbiert
  • Olivenöl
    20 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
  • Wasser
    800 g
  • Salz nach Geschmack
  • Pfeffer, frisch gemahlen nach Geschmack

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 128 kcal / 539 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...