Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler

Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler

4.5 126 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Butter
    30 g
  • Knollensellerie
    450 - 500 g
  • Kurkuma, gemahlen
    1 ½ TL
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    4 TL
    2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Streichkäse (RUPP Feinster Streich mit Emmentaler)
    175 g
  • frischer Schnittlauch
    ½ Bund
  • Salz
    ½ TL
  • Cayennepfeffer
    ¼ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 5 g
Kalorie 540 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...