Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de chilacayote, en cubos
- 30 g de chile ancho, desvenado y sin smillas
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 100 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo
- 50 g de ajonjolí
- 50 g de pepitas de calabaza
- 30 g cacahuates tostados salados
- 50 g de aceite de oliva
- 500 g de agua
- 500 g de carne de cerdo limpia, en cubos
- 2 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1999 kJ / 476 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Cerdo entomatado
50 menit
Pollo con mole de San Fernando
45 Min
Carnitas de cerdo borrachas
1j
Entomatado de cerdo
1j
Mixiote de pollo
1j
Pierna adobada navideña
1 Std. 45 Min
Pechugas rellenas en pipián de cacahuate
50 menit
Pollo con mole verde
1j
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 Std. 45 Min
Pollo al tequila y chile pasilla
2j
Entomatado de res con verdolagas
1j