Wersje kompatybilne
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla fileteada
- 800 g de filete de res en caña
- 4 ½ cucharaditas de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 3 cucharadas de aceite de oliva
- 400 g de papas cambray, en mitades
- 1 cucharada de romero seco
- 60 g de chile pasilla, desvenado
- 250 g de jitomate
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite
- 2 hojas de laurel, secas
- ½ cucharadita de tomillo seco
- ½ cucharadita de pimienta negra entera
- 750 g de vino tinto (Cabernet Sauvignon)
- 300 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1743 kJ / 415 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la diabla
30 min
Filete de res con salsa de vino tinto
1j 30 menit
Cerdo entomatado
50 menit
Entomatado de cerdo
1j
Pipián al chile manzano
10 min
Rollo de cerdo con espinaca
55 Min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 Std. 45 Min
Pollo al tequila y chile pasilla
2j
Pollo jamaiquino
1 Std. 15 Min
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1j
Lomo de cerdo en costra de cacahuate
1j 30 menit
Filete de res en salsa de chile morita
40 min