Wersje kompatybilne
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla fileteada
- 800 g de filete de res en caña
- 4 ½ cucharaditas de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 3 cucharadas de aceite de oliva
- 400 g de papas cambray, en mitades
- 1 cucharada de romero seco
- 60 g de chile pasilla, desvenado
- 250 g de jitomate
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite
- 2 hojas de laurel, secas
- ½ cucharadita de tomillo seco
- ½ cucharadita de pimienta negra entera
- 750 g de vino tinto (Cabernet Sauvignon)
- 300 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1743 kJ / 415 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carnitas de cerdo borrachas
1sa
New York con salsa bernesa
45h
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1sa
Filete de res en salsa de queso con rajas (Black Diamond)
3h
Filete de res con salsa de higos y chile pasilla
1 Std. 10 Min
Filete a la pimienta
20 dk
Adobo con carne
50 dk
Filete de res con salsa de jamaica
50 dk
Solomillo de res con papas y chimichurri
40 dk
Pollo encacahuatado
45 dk
Filete de res con salsa de vino tinto
1 godz. 30 min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 godz. 45 min