Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de pierna de cerdo o espadilla de cerdo, en trozos (3 cm)
- 4 dientes de ajo, fileteados
- 1100 g de agua
- 6 tomates verdes chicos, partidos en cuartos
- 2 chiles colorados, sin tallos ni semillas
- 1 bolillo chico, rebanado y dorado en aceite
- 1 ½ cdita de comino en polvo
- 1 cdita de sal fina o al gusto
- limones, partidos en cuartos para acompañar
- cebolla finamente picada, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 11901 kJ / 284 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisteces a la mexicana
30 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Cerdo entomatado
50 menit
Mole de olla
35 Min
Pollo en salsa de almendras
2j
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Cerdo con chilacayotes en pipián
55 Min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 Std. 45 Min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Costillas de cerdo agridulces
40 min
Entomatado de res con verdolagas
1j