Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de pierna de cerdo o espadilla de cerdo, en trozos (3 cm)
- 4 dientes de ajo, fileteados
- 1100 g de agua
- 6 tomates verdes chicos, partidos en cuartos
- 2 chiles colorados, sin tallos ni semillas
- 1 bolillo chico, rebanado y dorado en aceite
- 1 ½ cdita de comino en polvo
- 1 cdita de sal fina o al gusto
- limones, partidos en cuartos para acompañar
- cebolla finamente picada, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 11901 kJ / 284 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carnitas de cerdo borrachas
1u.
Filete de res en salsa de chile morita
40min
Mole de olla verde, arroz y tascalate TM6
1u.
Adobo con carne
50min
Costillas de cerdo agridulces
40min
Mole de olla
35min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Adobo con carne
50min
Pollo en chile mulato
30min
Cerdo entomatado
50min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1u. 45min
Frijol con puerco
35min