Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de azúcar refinada
- 80 g de almendras fileteadas, remojadas en agua por una noche
- 5 g de grenetina en polvo
- 400 g de leche
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- frutos rojos de temporada, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rollo de guayaba
2 Std. 30 Min
Pan de elote
1 Std.
Manzanas al tequila
35min
Agua de Horchata
5 min
Caldo de camarón
40min
Agua de chayote
10 Min
Sopa de lima yucateca
40min
Gelatina de queso y piña
4u.
Helado de canela
12u.
Dulce de tapioca
1 Std.
Pudín de tapioca y arroz
1 Std. 10 Min
Atole de guayaba
40min