Wersje kompatybilne
Alcachofas a la crema con crujiente de beicon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crujiente de beicon
-
125 - 150
g de dados de beicon
lub 125 - 150 g de beicon en lonchas
Alcachofas confitadas
- 1000 g de agua
-
450 - 500
g de corazones de alcachofa congelados
lub 450 - 500 g de alcachofas congeladas en cuartos - 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de aceite de oliva
Crema
- 2 - 3 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 20 g de harina de trigo
- 100 g de vino blanco
- 200 g de nata (18% materia grasa)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 6470.8 kJ / 1546.6 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 124.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.3 g
- Błonnik
- 16.3 g
- Sód
- 1289.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisantes con jamón y huevos poché
25 Min
Crema de puerro con parmesano
45 Min
Acelgas y ajetes con huevos
40 Min
Brócoli dorado con salsa de atún
20 min
Tartar de verduras y algas
45 Min
Judías verdes crujientes con chalotas
35 Min
Huevos en cocotte con guisantes y jamón
30 Min
Espaguetis carbonara
25 Min
Mejillones rellenos con mantequilla de ajo
35 Min
Risotto con calabacín y beicon
35 Min
Níscalos guisados
30 Min
Ensalada de endibias, palmitos y salsa roquefort
45 Min