Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ñoras sin semillas
- 4 dientes de ajo
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- ½ cucharadita de comino molido
- 4 - 5 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 100 g de caldo de pescado
- 4 - 6 ramitas de perejil fresco
- 50 g de aceite de oliva
- 300 g de pimiento rojo en trozos de 3 cm
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 15 g de azúcar (opcjonalnie)
- 1000 g de cola de rape sin piel con hueso, en rodajas de 3 cm
- 180 g de guisantes en conserva escurridos
- 60 g de pimiento rojo en conserva en tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 652 kJ / 156 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 343.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa de tomate
30 Min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 Min
Bacalao al horno estilo mediterráneo
1h 30min
Caldeirada marinera de mero
50 min
Allipebre de rape
45 Min
Cazuela de fideos con langostinos
40min
Guiso de pulpo
45 Min
Guiso marinero con patatas
45 Min
Lentejas estofadas
3 Std.
Popietas de lenguado y gambón
45 Min
Guisat de peix
1h 25min
Rape con salsa de carabineros
50 min